5 typische Raja Ampat-souvenirs om mee naar huis te nemen

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Sorong is een van de steden in de provincie West Papua, de toegangspoort tot bestemmingen voor zeetoerisme in Raja Ampat Regency. Niet alleen dat, de stad die bekend staat als de Stad van de Olie is ook meestal een plek om souvenirs voor toeristen na te jagen vakantie in Raja Ampat. Als je één voor één kijkt, blijkt dat er veel aanraders zijn voor souvenirs die in deze stad te koop zijn. Van typisch Papoea-accessoires, batik, tot verschillende soorten speciaal voedsel. Hier zullen we 5 souvenirs samenvatten die toeristen kunnen kopen of vaak op jacht kunnen gaan in Raja Ampat.

Geraspte Rollen

Eigenlijk is dit culinair een typisch Manokwari-souvenir. Toch worden abonbroodjes ook veel gevonden en verkocht in de stad Sorong. Zoals de naam al aangeeft, is dit culinair in de vorm van ovaal brood en gevuld met versnipperd. Niet alleen versnipperd, er zijn nu zoveel smaakvarianten die je kunt proberen, zoals chocolade, met worst gevulde abon-rol, met melk gevulde abon-rol en met tonijn gevulde abon-rol. Een van de bekendste merken die broodjes produceert in Sorong City is Billy Bakery. U kunt deze souvenirs kopen bij Jalan Ahmad Yani, Klakublik, Sorong District of Domine Eduard Osok Airport. Een doos met versnipperde rollen die door Billy Bakery wordt verkocht, wordt meestal verkocht voor een klein formaat van IDR 130.000, terwijl een groot formaat wordt verkocht voor IDR 180.000.

Caladium-chips

Een van de snacks die je moet proberen als je in Sorong Papua bent, zijn tarochips. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze chips gemaakt van de taroplant of wat we kennen als taro. Taro die is gewassen en vervolgens in dunne rondjes is gesneden. In Sorong zelf heeft deze snack een verscheidenheid aan smaken, variërend van origineel, pittig, maïs en nog veel meer. Een van de bekendste merken tarochips is Sayo. Je kunt deze chips kopen bij Bangau 2, Malaingkedi of East Sorong. Al deze gebieden zijn de dichtstbijzijnde locaties voor het toeristische gebied Raja Ampat om souvenirs te vinden.

Fijne koffie

In Sorong, een van de bekende koffiemerken en vaak gebruikt als souvenirs, is Kopi Glad. Kopi Glad zelf is een bedrijf dat in 1985 is opgericht door een Chinese man uit Padang. Opvallend is dat deze koffie geen koffiebonenproduct is uit Papua maar uit verschillende regio’s in Indonesië. Als je Happy Coffee wilt kopen, kom dan naar Jalan Pendidikan, Malaingkedi, Sorong Manoi, Sorong City, West Papua. Daar krijg je twee soorten koffie aangeboden, namelijk Robusta en Arabica. Kopi Glad verkoopt niet alleen direct, maar verkoopt ook koffie in de vorm van zaden, poeder, sachets en dipsauzen. Een complete keuze voor familiegeschenken thuis.

Rood fruit

Als je op zoek bent naar souvenirs die verschillende gezondheidsvoordelen bevatten, dan is Buah Merah het antwoord. Het fruit dat in de Papua-regio groeit, zoals de Jayawijaya-bergen, Ayamaru Sorong, Timika, Nabire, Manokwari en Jayapura, kan verschillende ziekten behandelen. Bovendien remt het kankercellen, verlengt het de levensduur en nog veel meer. In feite hebben verschillende onderzoeken gemeld dat dit fruitextract in staat is om myeloma-kankercellen te bestrijden, zoals borstkanker, baarmoederhalskanker en longkanker. In Papua zelf wordt rood fruit meestal geconsumeerd door direct te eten of in stukjes te snijden en vervolgens gekookt, gebakken of gekookt in een steenoven. Maar voor degenen onder u die deze vrucht als souvenir willen maken, er zijn nu veel souvenirwinkels rond Raja Ampat en Sorong die deze vrucht verkopen in de vorm van olie of sap, zodat u deze als supplement kunt drinken. Een fles olie of rood vruchtensap wordt meestal verkocht voor IDR 100.000.

Mierenhoop

Naast rood fruit wordt deze ene plant ook vaak gebruikt als souvenir voor toeristen. De reden is dat deze plant uit Wamena veel eigenschappen bevat en kan helpen bij het genezen van verschillende ziekten, zoals diabetes, lever, hart, tot kanker. In feite gebruiken veel merken van kruidengeneesmiddelen dit materiaal al als een superieur product. In Sorong zelf worden mierennesten meestal verkocht in souvenirwinkels tegen een prijs van IDR 30.000 per 100 gram. Haal dit product dus rechtstreeks van de plek waar het wordt gekweekt.

Wonderful Indonesia

Bezoek aan Raja Ampat stelt je inderdaad in staat om veel waardevolle ervaring op te doen. Zelfs van de souvenirs breng je iets unieks en onderscheidends mee naar huis. Bereid vanaf nu uw vakantie naar Raja Ampat voor door Wonderful Indonesia te bezoeken. U krijgt veel aanbevelingen voor toeristische bestemmingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *