Bekijk 5 strandtours in Likupang, Noord-Minahasa

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

De ontwikkeling van de Speciale Economische Zone (SEZ) in Likupang, Noord-Minahasa, de provincie Noord-Sulawesi, blijft zelfs tijdens deze pandemie worden versneld. De reden is, Likupang heeft een attractie in de toeristische sector. Een van de attracties van Likupang is de schoonheid van de stranden. Dit gebied is ook een van de door de regering gelanceerde superprioriteitbestemmingen geworden.

Voor degenen onder u die graag duiken, snorkelen of gewoon op het strand spelen, kunt u proberen te spelen in Likupang. Voor degenen onder u die zich buiten Noord-Sulawesi bevinden, u kunt een vliegtuig gebruiken en landen op Sam Ratulangi Airport, Manado. Het plan is dat de luchthaven met het motto “Sitou Timou Tumou Tou” wordt vergroot en meer start- en landingsbanen krijgt. De afstand van Manado naar Likupang is ongeveer 31,5 KM of ongeveer twee uur. Dus, wat voor strandtoerisme in Likupang is dit? Bekijk dan de volgende 5 strandtours:

1. Paal-strand

Dit strand is het dichtstbijzijnde strand bij Manado. De locatie is in Marinsow Village, Oost-Likupang. Hier kunnen toeristen spelen op het witte zandstrand terwijl ze Manado-specialiteiten eten. Als je honger en dorst hebt, zijn er hier verschillende kraampjes.

Daarnaast kunnen toeristen ook bananen- en ufo-bootjes spelen. Als je wilt snorkelen en duiken, moet je toestemming krijgen van de lokale manager en begeleid worden door de lokale gemeenschap. Het toegangsbewijs dat per persoon moet worden betaald, is IDR 5.000 en is exclusief parkeerkosten.

2. Pulisan-strand

Van Paal Beach naar Pulisan Beach duurt het slechts ongeveer 20-25 minuten. De locatie is in Pulisan Village, Oost-Likupang. Dit strand heeft vijf strandpunten, gescheiden door kliffen. Onder deze kliffen bevinden zich grotten gevuld met kalm zeewater.

Elk punt van het strand is toegankelijk voor toeristen met kleine boten die door de lokale gemeenschap worden gehuurd voor Rp. 15.000 – Rp. 20.000 per persoon. Het toegangsbewijs voor Panulisan Beach kost IDR 5.000, plus IDR 10.000 parkeerplaatsen en IDR 5.000 motorfietsen.

3. Lihaga-eiland

Het eiland met een oppervlakte van 8 hectare is onbewoond. Dit eiland heeft echter een interessante schoonheid. Het zand op Lihaga Island is fijn en wit. Hoewel onbewoond, zijn er een aantal faciliteiten waar toeristen gebruik van kunnen maken, zoals badkamers en zitjes om te ontspannen. Er is hier geen accommodatie, maar toeristen kunnen tenten bouwen om op dit eiland te overnachten.

Een ander interessant ding is dat het strand op dit eiland turquoise water heeft met rustige golven, waardoor het geschikt is om te zwemmen en foto’s te maken. Toeristen die willen bezoeken, kunnen vertrekken vanaf Serai Pier, West Likupang. Het toegangsbewijs voor dit eiland is IDR 20.000, exclusief bootverhuur vanaf Serai Pier, die varieert van IDR 700.000 – IDR 850.000, afhankelijk van de grootte van het schip.

4. Ganges-eiland

Van Lihaga Island naar Gangga Island duurt slechts 10 minuten. Omdat het gebied van het eiland groter is dan Lihaga Island, zijn hier herbergen waar toeristen kunnen stoppen of logeren bij de bewoners van Gangga Village. Toeristen die het eiland Gangga bezoeken, kunnen snorkelen, duiken, zwemmen op het strand en spelen met kano’s.

Er zijn 3-4 duikplekken die ‘s nachts kunnen worden bezocht of nachtduiken worden genoemd. Duiken kan ook in Marine Protected Areas (DPL) waar de koraalriffen goed bewaard zijn gebleven. Met een eilandoppervlak van 14,5 hectare kunnen toeristen de zonsopgang en zonsondergang bekijken, wat zeer passend is om vast te leggen.

5. Talise-strand

Dit eiland met een oppervlakte van meer dan 200 hectare naast het eiland Gangga heeft vier dorpen: Tambun Village, Talise Village, Air Banoa Village en Kina Bubutan Village. Van Ganges Island naar Talise Island duurt het ongeveer een uur.

Wat betreft wat dit eiland onderscheidt van andere eilanden, namelijk het bos op het eiland. Het bos op Talise Island heeft veel dieren, waaronder yaki-apen en herten. Toeristen kunnen ook snorkelen en duiken om het onderwaterleven op de stranden van dit prachtige eiland te zien. Toeristen betalen geen toegangsprijs, maar moeten een boot huren vanaf de Sewai Village Pier om naar Talise Island te gaan.

Wonderful Indonesia

Als je Likupang wilt bezoeken, volg dan het gezondheidsprotocol door een masker te dragen, houd een minimale afstand van 1 meter, gebruik handdesinfecterend middel en was regelmatig je handen en zorg ervoor dat je lichaamstemperatuur lager is dan 37,3 graden Celsius. Meer weten over Likupang toerisme? U kunt de informatie vinden op de website van Wonderful Indonesia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *